21 февруари 2017 г.

СОЦИАЛНАТА МАТРИЦА: Истината за всичко около нас (Част 1)

Наистина НЕ обичам да превеждам текстове. Винаги се дразнех когато в училище ми предлагаха да се насоча към подобна кариера, защото се справях добре с английския език.

Истината е, че ако текстът е скучен и не си заслужава превода - заспивам. За да направя нещо, аз трябва да виждам някакъв смисъл от това.

Както и да е, днес ще ви споделя може би най-ценното нещо, което съм чел през... целия си живот? Този документ представлява компилация от записки от един DVD семинар от 2008 година, който има цел да помогне на мъже да общуват с жени, но всъщност е много повече от това.



Това за мен е наръчник за живота. Моята Библия... добре де, спирам. 😅

Семинарът разглежда неща като:
- как функционира обществото ни
- как анализираме света около нас
- как съдим другите и как изграждаме собствения си имидж на база на това
- психологията зад увереността
- как да бъдем уверени във всяка ситуация
- как да получим това, което искаме, от всяка социална ситуация като разбираме какво точно се случва в общуването

Истината е, че разглежда много повече неща от това и наистина се ядосвам, че няма български субтитри за него.
Ако искате подробности - ето повече информация за DVD семинара The Blueprint Decoded.

Не преувеличавам като ви казвам, че тази прогрaма беше като шамар в лицето ми. Тя ми даде желанието да стана по-добър човек, а не просто да се нося по течението.

За жалост съм почти сигурен, че хората, които стигнат до тази информация... няма да я оценят. А най-забавното е, че причината за това също се намира в този превод. 😉

Повечето хора, ако въобще стигнат до четенето на този ред, ще си кажат "това е супер тъпо и странно" и ще подминат всичко написано. Това е OK и си е за тяхна сметка.

Въпреки това, превеждам тази безценна информация и се надявам да получите нещо от нея.

На мен ми помогна много и с всеки изминал ден прилагам наученото по някакъв начин, за да подобря живота си. Изключително благодарен съм, че научих за всичко това. Искам по някакъв начин да "върна", след като съм получил.

И така, след толкова голямо вдигане на очакванията...

---

Ден 1 (записки)


Увод
  • Целите ни се развиват. Когато постигнем една своя цел, естествената тенденция е винаги да искаме ОЩЕ.
  • Повечето мъже искат да спечелят "специалното момиче" и да не се занимават с това повече. След това започват да искат умението да привличаш. После стават добри в това, но резултатите им не са постоянни.
  • Този семинар е за постигането на постоянни резултати. Целта му е да ни даде това "щракване" в главата, така че да не се налага въобще да мислим за това отново. Това няма да е нещо, което правим, а нещо, което сме. (Да "си", а не да "правиш" нещо)

Тайният код
  • Не се очаква от написаното да разберете повече отколкото е нужно, за да преминете на следващото ниво.
  • Всеки път когато прочетете написаното, различни неща ще ви направят впечатление. Ще разбирате повече.
  • Същата информация ще значи различни неща, в зависимост от това къде се намирате във вашия живот. Ако прочетете същото след година, то ще значи нещо съвсем различно за вас.
  • Например ако подчертаете важни изречения в книга и след година я прелистите отново - подчертаното ще ви изглежда очевидно и ще се чувствате сякаш сте изпуснали съществената информация.

Старата парадигма
  • Първоначално, подобни семинари са били градени на едно основно убеждение - жената има по-голяма стойност от мъжа (тя е на пиедестал) и той трябва да намери начин да се качи до нейното ниво чрез някакви трикове/техники.
  • За мъже, които са имали нищожен успех с жените през живота си, в това убеждение има много смисъл: Тя е привлекателна, социално приета от всички, мъжете я искат, а ти си просто един средно добре изглеждащ мъж. ЛОГИЧНО е, че тя има по-голяма стойност от теб, на "по-високо" е от теб в социалната йерархия.
  • Това е илюзия. ВСИЧКО ТОВА Е САМО В ГЛАВАТА ТИ. Всъщност сте равни.
  • Когато тази стара парадигма е това, в което наистина вярваме (това е нашата реалност), тогава непрестанно ще се опитваме да "вместим" във вярванията си всичко, което виждаме около нас.
  • Този семинар има за цел да ни изгради нова реалност като ни дава частици от пъзела, за да можем ние самите да си дадем позволение да извършим нещата, които ще ни доведат до резултатите, които искаме да постигнем. (От "Социално кондициониране" и "Его" преминаваме към "Автентичност" и "Самочувствие").

Старите принципи все още важат
  • Когато научите за всичките тези неща, това не означава, че може просто да си седите и да бездействате. Пак трябва да излизате, да заговаряте жени и да сте общителни. АКО ИЗЛИЗАШ И ЗАГОВАРЯШ, ПОВЕЧЕТО ТИ ПРОБЛЕМИ ЩЕ СЕ САМОРАЗРЕШАТ.
  • Единственото, което се е променило, е, че сега имаме различна гледна точка.  Да "си", а не да "правиш" нещо.

Социално кондициониране - Ограничаващи вярвания
  • Повечето хора преминават през живота замаяни. Не знаят какво ценят, кои са и какво искат от живота.
  • Повечето мъже мислят, че, за да си добър с жените, ти трябват:
  • Пари - Не. Има малък процент жени, които са привлечени от мъже с пари, но това важи и за всичко друго, например бодибилдъри - повечето жени се ужасяват от тях, но някои са обсебени. Повечето жени не са привлечени към парите ти, освен може би "златотърсачките", но наистина ли искаш да излизаш с такава жена!? Но човек вижда пич с пари и готина мацка и си мисли, че се нуждае от пари. Не ти трябват, за да привлечеш жена. Да имаш пари не е лошо нещо, но само ако го правиш за себе си.
  • Външен вид - Не. Единствената полза от това да изглеждаш добре е, че обикновено имаш по-малко ограничаващи вярвания и е по-лесно да заговаряш, защото мислиш, че заслужаваш добра реакция от момичето. Също така по-бързо ще имаш резултати, защото някои момичета ще те "изберат" ("Сладък е."). Но като цяло - няма чак толкова голямо значение колкото си мислиш. Трагичното е, че мъжете с това убеждение виждат случайни аномалии и подсилват това свое ограничаващо вярване.
  • Романтика - Не. Повечето мъже виждат романтика във филмите и си мислят, че по този начин ще спечелят момичето. Романтичният подход може да проработи ако момичето те иска толкова много, че е уплашена от теб. Тя мисли, че си прекалено невероятен, за да я харесаш, но след това си казва "Виж тези цветя и подаръци, които ми даде той! Явно наистина ме харесва!".
  • Общи черти - Не. Ако имаш "стойност" (това е обяснено по-долу), жените сами ще намерят общи черти, за да могат да кажат, че двамата имате "химия" помежду си.
  • Първо приятелство - Не. Много пичове си мислят, че могат да станат добри приятели с момичето, да минат "под радара", да слушат всичките й проблеми и един ден да скочат и да кажат "ИЗНЕНАДА! Имам пенис!" и да й станат гадже. Няма да стане.
  • Няма причинно-следствена връзка между всички тези неща и привличането. Ако има привличане, момичето ще "прости" на момчето горните неща, но те не са това, което предизвиква самото привличане.

Социално кондициониране - Какво правят всички останали
  • Т.нар. "социално кондициониране" е процесът на трениране на хората от ранна възраст да се държат по начин, който е приет от обществото за допустим и "нормален".
  • То идва от: медиите, обществото, родителите ни, работното ни място, приятелите ни, религията, филми, музика, телевизия, реклами, билбордове, радио, списания. От деня, в който се родиш, социалното кондициониране те удря от всички страни.
  • Общата представа е погрешна, защото:
  • - Жените са "програмирани" да търсят мъже, които се открояват от тълпата (а повечето мъже следват това, което им казва социалното кондициониране)
  • - Подходите да си привлекателен, които социалното кондициониране насърчава, комуникират ниска социална "стойност". Те показват, че си слаб, отчаян, нуждаещ се, "бета".

Масово объркване
  • Имало ли е период в историята ни, в който сме имали грешно убеждение за нещо на МАСОВО ниво? (Например: Земята е плоска.) Дали пък не е възможно дори и днес да грешим за някои неща?
  • Нямаме никаква идея как работят повечето неща около нас, защото живеем в едно изумително общество. Например е напълно нормално да се возим в самолет с тънки стъкла, седнали спокойно, на хиляди мили над земята.
  • В резултат на това, естествената тенденция е да дадем власт на обществото. Позволяваме на обществото да диктува нашите убеждения за света. Мислим си "Е, бяха прави за всичко онова, сигурно ще са прави и за това". Лесно е да се откажем от контрола на вярванията си и да позволим на обществото да ги управлява вместо нас, защото изглежда сякаш това е "правилният начин", просто защото обществото ни е структурирано по този начин.

Социално кондициониране - защо работи
  • Ние хората се учим МНОГО БЪРЗО. Това е така, защото имаме способността да се учим социално. Постоянно се учим от хората около нас. Това е едновременно много добро и много лошо нещо.
  • Има 2 начина да се учим:
  • - 1. От първа ръка (опитваме нещо и виждаме резултата)
  • - 2. Социално. Научаваме повечето неща без да се налага да ги пробваме лично. Хората постоянно гледат какво правят другите и гледат от кого могат да научат нещо полезно (Например: Не се налага да скочим от много високо и да се нараним, за да разберем, че това е лошо нещо. Научаваме го от майките си / телевизията / учители и т.н. Това е добро нещо.)
  • ПОВЕЧЕТО СОЦИАЛНО КОНДИЦИОНИРАНЕ Е ПОЛЕЗНО, защото ни помага да оцелеем, но в редките случаи когато информацията е грешна, ни създава сериозни проблеми.
  • Когато някой се опитва да ни убеди в нещо, ние можем или да приемем информацията, или да я отхвърлим. Дали ще приемем информацията зависи от 3 неща:
  • - 1. Колко убеден в идеята си е този, който я предлага
  • - 2. Колко "в съответствие" с идеята си е този, който я предлага (например едва ли ще слушате дебел човек, който ви дава фитнес съвети)
  • - 3. Колко други хора също вярват на тази идея
  • И така, всеки път когато нещо премине успешно през тези филтри, подсъзнанието ни казва "това трябва да е вярно". Последствието е, че ИДЕИТЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО СА ГЛУПАВИ, МОГАТ ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯТ КАТО ГОРСКИ ПОЖАР. Повечето митове, пропаганда и т.н. се базират на логиката "Вярно е. Чувствам го."
  • Трябва да се превърнеш в човек, който може да вижда нещата през своите собствени очи и извън социалното кондициониране, защото то:
  • - ти позволява да видиш само повърхността на нещата, но не и дълбочината
  • - те пристрастява към безкрайна стимулация (телевизия, купуване на неща и т.н.)
  • - те пристрастява към това да позволяваш на други хора мислят вместо теб
  • - ти дава убеждения, които изглеждат толкова истински, защото толкова много други хора ги смятат за верни и, в резултат на това, спираш да слушаш здравия си разум.

Стойност
  • Това е основата на всякакво привличане. Привлекателен си когато успешно комуникираш, че имаш стойност.
  • Кои неща имат стойност? ВСИЧКО, което:
  • - ти позволява да оцелееш
  • - ти позволява да имаш деца
  • - помага на тези деца да оцелеят
  • - ти дава положителни емоции
  • Стойността е като магнит. Фокусът ти отива там където е стойността. Например когато си много гладен и говориш с приятел, а някой мине покрай теб с чиния пълна с топла храна, инстинктивно погледът ти отива към храната. Същото е когато мине красиво момиче покрай теб.
  • Всички ние сме програмирани да ценим краткосрочната облага повече от дългосрочната (ядем пренаситени храни като бургери, отлагаме работата си, имаме дефектни системи от убеждения, които ни карат да се чувстваме добре, вземаме наркотици, консумираме алкохол, вярваме в "удобни лъжи").
  • Ден за ден, целта на повечето хора е да търсят удоволствие и да градят собствената си стойност.
  • Това, което мъжът намира за стойностно в жена, се различава от това, което жената намира за стойностно в него.
  • Мъж: иска красива, слаба (представлява младостта и здравето), големи гърди (представлява плодородието)
  • Жена: решителност, находчивост, доминантност, увереност, смелост; мъж, който диктува реалността, а не такъв, на който му я диктуват; лидерство (Тези качества ще са много по-важни за оцеляване, отколкото други фактори)
  • Ако отиваш към жена и си нервен, сърцето ти бие бързо, говориш тихо и все едно не си сигурен в себе си, ТОВА НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. НУЛА. Това е все едно да имаш отрицателна стойност. Как би се справил с това да убиеш животно в дните на пещерните хора ако жена те плаши? (Странична бележка за вярващите, че външният вид е от огромно значение - пещерните хора не са имали огледала)
  • В миналото е имало по-голяма стойност това да си "доставчик" на жената (т.е. да имаш пари и да можеш да й осигуриш добър начин на живот). Сега повечето от тях си имат "фенове" / родители / работа, които се грижат за това. Не й трябват пари, за да оцелее, така че вече не е толкова привлекателно да си доставчик. Някои от тях са привлечени от това (предимно по-възрастни жени), но повечето не са.

Субкомуникация
  • На мъжете им отнема само няколко секунди да решат дали една жена е привлекателна, а на жените са им нужни няколко часа. Защо? Мъжете търсят визуални знаци, а жените поведенчески знаци (т.е. жените гледат как се държиш).
  • Комуникацията представлява думите, които казваш, повърхностното ниво. Жените гледат субкомуникацията, комуникацията под думите. Думите, които казваш, много рядко се регистрират в ума на жената - мислиш, че се регистрират, но не е така. Колкото по-привлечена е към теб, толкова по-малко значение имат думите, които казваш. Можеш да говориш безсмислици.
  • 2 типа субкомуникация:
  • - 1. Държанието ти
  • - 2. Как другите хора "реагират" на теб (това е обяснено надолу)
  • Някои примери за субкомуникация:
  • - зрителен контакт, вокален диапазон (как използваш гласа си), език на тялото, чувство за индивидуалност, хумор и закачливост, комфорт в средата ти
  • - безразличието ти към това, което хората мислят за теб
  • - концепциите и границите на това, което приемаш и не приемаш около себе си
  • - контролът, който имаш върху собствените си емоции и чувството ти за собствена реалност
  • - увереността ти да кажеш това, което наистина мислиш и да се откроиш
  • - способността ти да намериш "своя път" в живота, колко си убеден и разбираш собствените си стандарти
  • - чувството ти за това, което "заслужаваш" от живота, и желанието ти да отидеш и да вземеш това, което искаш
  • - нещата, които казваш, и начинът, по който ги казваш спрямо другите хора около теб
  • Ако поведението ти е на ниво, но "логически" не си типа мъж, с който тя би излязла (не си висок, не си красив, беден си и т.н.), тя пак ще е привлечена към теб. Това е причината дори да водиш семинар (или превеждаш текст 😅), в който обясняваш как да бъдеш с много жени, тя пак да е привлечена към това. Няма никакво значение - нещата, които предизвикват привличането, не се влияят от логиката. (Странична бележка: Ако се опиташ да я привлечеш с "логика" (започваш да и казваш колко много си богат, какви неща си постигнал, колко си силен и т.н.), моментално разрушаваш процеса на привличане, който заедно сте си създали)
  • Като мъж, държанието ти (и следователно това колко си привлекателен) може да се промени с всяка изминала секунда. Това означава, че привличането е бърз и прост процес. Случва се за секунди.
  • Също така, привличането или се случва, или не се случва. Или те харесва, или не. Не се опитвай да промениш мисленето й ако не я привличаш. Свършено е.

Обективиране (и защо не работи)
  • На някакво ниво, можеш да усетиш, че жените те възприемат като "обект от някаква стойност", точно както и ти тях. Така че тенденцията е да се обективираш - да се превърнеш в нещо, което има стойност.
  • Социалното кондициониране казва, че начинът да увеличиш стойността си НЕ Е да станеш по-добър човек, по-автентичен, а вместо това:
  • - 1. Намери добрата работа
  • - 2. Спечели парите
  • - 3. Стани като пича, който виждаш по телевизията (той има момичетата). Виждаш го как изглежда, какви продукти ползва и т.н.
  • Обществото, в много отношения, е еволюирало, за да запази обществения ред. Проектирано е така, че да ни даде набор от постижими цели, към които можем да се стремим. Дава ти безкрайна умствена стимулация. Дава ти отговор на всички въпроси. Безсъзнателното предположение е, че, ако вярваш в системата, всичко ще бъде наред. Отиди на работа и ще получиш момичетата.
  • От филма Fight Club: "Не си специална снежинка. Не си съдържанието на портфейла ти. Не си мебелите в дома ти. Не си шибаните ти панталони".
  • Всички неща, които обществото ти казва, че "трябва" да направиш, няма да ти донесат увереността и качествата, които са нужни, за да си привлекателен и успешен с жените. Ще получиш временна "доза" увереност, но не и набор от ценности или самочувствие.
  • Обществото в много отношениея прилича на Холивудски филм. Имаме "добрия", "лошия" и край, който засилва социалните норми. Много е просто - всички вярват, че те са "добрите", а другите са "лошите" и няма такова нещо като различни мнения по даден въпрос. Хората не желаят да им се налага да дълбаят дълбоко, за да разберат истината.
  • Привличането никога няма да проработи с повърхностен набор от ценности (външен вид, пари и т.н.), защото с такива ценности, едно привлекателно момиче е върхът на постижението. Може да си лекар, който е спасил хиляди хора, но, въпреки това, 19-годишно момиче с фалшиви цици, някои хубави дрехи / хубава коса, слаба, защото се друса с кокаин, ще има по-голяма стойност от теб ако вярваш в този набор от ценности. Без значение колко високо се издигнеш, не можеш да спечелиш тази игра ако вярваш в това, което ти казва социалното кондициониране. Тази игра е нагласена против теб. НЕ МОЖЕШ ДА СПЕЧЕЛИШ ТАЗИ ИГРА.

Социално кондициониране - консуматорство
  • Когато си купуваш 12-тия чифт обувки, ти не си ги купуваш за комфорт, полезност и т.н., а за малкото парченце самочувствие, което ти дават за известно време. Чувстваш се прекрасно първите няколко седмици когато носиш новата си тениска, но след известно време чувството отминава и си купуваш още една. Не ти ли е минавало през ума, че трябва да се чувстваш така ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ?
  • Най-добрият консуматор: лека параноя, объркан, без идентичност, без ценности (иска това, което другите искат).
  • Няма нищо лошо да имаш вещи, добра работа и т.н ако обичаш това, което правиш и не го правиш, за да впечатлиш някого или за да отговаряш на стандартите, които някой друг е създал вместо теб. Проблемът е, че когато видиш красиво момиче и се поколебаеш, започваш да мислиш, че ти трябват повече пари, по-добър външен вид и т.н., за да я заговориш.
  • Всички мъже, които са добри с жените, разбират социалното кондициониране на много дълбоко ниво. Оглеждат се наоколо все едно са в "матрицата" и виждат колко много всеки човек се влияе от това, което мислят другите за него.

Спектаторство
  • Постоянно търсим други хора, които да имат славата вместо нас. Гледаме филми и телевизия по 6 часа на ден. Хората предпочитат да гледат предаване за природната среда, отколкото те самите да отидат там и да видят какво се случва. Предпочитат да гледат как другите успяват.
  • СЛАВАТА Е ЗА НАС САМИТЕ. Това е твоят живот. Изключи телевизора, спри да се ровиш в Интернет. Всичко това е боклук. Трябва да повярваш в такъв живот, който ти сам си си създал. Не се притеснявай за това какво мислят другите за теб. Животът е твърде кратък. Прави каквото искаш, защото това е всичко, което имаш.

Социално кондициониране - как се отразява на възприятието ти за собствената ти стойност
  • Когато видиш момиче, което харесваш, умът ти обработва стойността, която ти имаш за нея. Дали пък не е прекалено красива за теб? Отговаряш ли на нейните стандарти? Достатъчно добър ли си за нея?
  • Ако определяш собствената си стойност на база на стандартите на другите хора, никога няма да спечелиш. А дори и да спечелиш, пак ще си идиот, който постоянно се опитва да отговаря на стандартите на всички останали. Отново "реагираш" (това е обяснено надолу) на другите.
  • Ако имаш собствени стандарти, отидеш към красиво момиче и то има една от твоите ценности (красота) и я "тестваш" дали има нещо повече, няма да ти пука какво мисли тя за теб. Няма да бъдеш спечелен моментално, само защото е красива.
  • Всичко това е субкомуникирано - когато тя усеща, че се опитва да отговаря на твоите стандарти, а не ти на нейните, ще бъде значително по-привлечена към теб. (Кой реагира повече на другия? Кой се опитва да получи одобрението на другия? Човекът с по-ниска стойност гледа към този с по-висока, за да може вторият да му диктува неговата идентичност.)
  • Повечето мъже субкомуникират "Моля те, покажи ми, че ме харесваш, за да мога да бъда уверен. Кажи ми, че съм готин.". След това се опитват да живеят по нейната ценностна система.

Живот в реакция
  • Липса на кристално ясна представа за това:
  • - 1. Кой си ти
  • - 2. Какво цениш
  • - 3. За какво си благодарен
  • - 4. Как работят емоциите ти
  • - 5. Какво искаш от живота
  • - 6. Защо някои влияния в живота ти са положителни или корумпиращи
  • Да речем, че отидеш и си направиш пластична операция или си купиш вещи, които ще впечатлят хората - на повърхностно ниво изглежда сякаш помагаш на себе си, но в дълбочина всъщност си създаваш модел, в който постоянно се опитваш да живееш в съответствие със стандартите на другите. Модел на живот в реакция през поведенчески навици.
  • Хората искат прекия път, магическото хапче. Не искат бавен, постепенен процес. Те искат тактики, а не принципи. Не искаме да разрешим по-големия проблем или да се изправим пред сложностите. Когато живеем в реакция, ние просто поставяме лейкопласт върху зейнала рана.

Същността ти винаги прониква
  • Когато си готин човек, можеш да кажеш най-глупавите неща и да ти се размине. Друг човек, който не е толкова готин, може да каже същото и да получи много лоша реакция. Вижда се какъв си през пукнатините на това, което физически правиш.
  • Това е освобождаващ принцип, защото осъзнаваш, че не е необходимо постоянно "да правиш нещо", за да привлечеш момиче.
  • Също така, това няма как "да спре да работи", дори и да е изобличено от медиите. Ти си просто готин човек, няма как женските списания да предупредят жените: "Пазете се от всеки мъж, който изглежда готин!"

Стойността предизвиква рационализация
  • От една страна, имаш човека, който мислиш, че си ти. Ценностите, които имаш. От друга страна, имаш биологични нужди. Биологичните ти нужди ти казват да направиш това, което ще е добро за теб от гледна точка на стойността
  • Понякога изпитваме напрежение в такива ситуации, защото това, което би ни донесло най-голяма полза, върви срещу нашите ценности. Намираме начин да премахнем това напрежение чрез рационализация наопаки.
  • Това означава, че, за да се чувстваме добре относно емоционално мотивираните си действия (и за да се чувстваме сякаш имаме контрол върху тях), ние си измисляме логични причини, за да извършим тези действия. Всички ние го правим до известна степен. ("Какво толкова ще стане ако пийна 1-2 чашки? Нали даже казват, че е полезно за сърцето!")

Стойността идва първа (Рационализация)
  • Как те възприемат зависи от твоята стойност. Ако си "мило момче" с ниска стойност, няма да те възприемат като мил, но ако си тотален гадняр с висока стойност и направиш едно мило нещо за момиче, тя ще каже "Той е толкова мил!". Понеже гаднярът има висока стойност и момичето го харесва, тя ще намери нещо, за да рационализира (т.е. да осмисли) защо го харесва. "Харесвам го, защото е мил!". Тя ще наложи качествата, които харесва в мъжете, върху него и то без да го осъзнава.
  • Някои момичета ще кажат "Не ми пука за стойността му - просто искам момче, което може да ме разсмее и с което да чувствам, че имаме емоционална връзка."
  • Обаче ако имаш стойност - колко лесно е да разсмееш момиче? Когато имаш достатъчно стойност, чувството за хумор е автоматично, можеш да направиш каквото и да е и момичето ще се смее неконтролируемо. Спомни си за популярните момчета в училище, които казваха неща, които не са "обективно смешни", но въпреки това всички се засмяха на тях.
  • Когато някой има стойност, ние им обръщаме повече внимание и забелязваме тези малки незначителни общи черти, които имаме с тях, и казваме "О, уау, имаме толкова много общо помежду си!". Стойността е това, което кара момичето да е възприемчиво към идеята да имате "емоционална връзка" заедно.
  • Това не значи, че не трябва да се тревожиш за чувството си за хумор или за това да изградиш емоционална връзка с жена. Просто стойността има тенденцията да е предпоставка (т.е. необходимо изпълнено условие). Стойността не е всичко, но обикновено идва на първо място. Много по-вероятно е да ти даде шанс, да те слуша повече и да й повлияеш повече ако имаш стойност.
  • Тъй като имаме ограничено време и енергия, сме склонни да търсим връзките и приятелствата, които ще ни донесат възможно най-голяма облага. Това не е нито добро, нито лошо нещо - просто е така. Знай го, но не го анализирай и не съди хората заради това.
  • Всяка връзка може да приключи мигновено. В момента, в който единият човек осъзнае, че може да спечели повече ако насочи времето и енергията си към нова връзка, умът му започва да търси причини защо да направи именно това.

РАС (Ретикуларна активираща система)
  • Това е част от мозъка ни, която филтрира това, което няма стойност за нас и ни фокусира върху това, което наистина има значение.
  • РАС работи и за спомените ни за минали събития. Когато една връзка има стойност, нашата РАС ни кара да си спомняме всичките хубави неща от нея в миналото. Но когато връзката вече няма никаква стойност, фокусът ни се променя. Започваме да виждаме само лошите качества на човека и лошото от миналата връзка.
  • За да заобиколиш РАС и да не придаваш толкова голяма стойност на момичето, трябва да я третираш все едно е мъж, защото ако успее да получи цялото ти внимание прекалено бързо, подсъзнателно си мисли "О, аз имам стойност!". Когато можеш да се държиш нормално около много привлекателна жена, ще бъдеш много по-привлекателен за нея.
  • С РАС знаеш как да дръпнеш социалната енергия в твоята посока и също така знаеш как да накараш хората да се борят, за да влязат в зрителното ти поле (т.е. да ги забележиш и да им дадеш малко от ценното си внимание).
  • Играта, която момичетата играят, е да те накарат да реагираш на тях, да влязат в твоята РАС.
  • Въпросът е, че хората поддържат отношенията си с другите като се фокусират върху това, което могат да получат в замяна. Когато стойността се промени, това, върху което се фокусират, също подлежи на промяна.
  • Заключението, което НЕ ТРЯБВА (Мили Боже!) да правиш от тази информация, е, че всички хора рационализират срещу теб - това е самоизпълняващо се пророчество. Може да разбираш какво се случва, но в същото време просто бъди спокоен и очаквай най-доброто.

Най-освобождаващото мислене
  • Приеми, че светът не ти дължи нищо и накрая ще получиш точно толкова колкото заслужаваш.
  • Светът е светло място, така че не се оплитай прекалено много в тези неща. Разбирай ги, но не се фокусирай върху тях.

Стойността е твоят магнит
  • Когато имаш стойност, хората ще слушат какво имаш да кажеш и ще се опитват да те впечатлят в разговора. Ще промениш темата на разговора, ще предложиш да отидете на друго място и те ще се съгласят.
  • Хората искат да са в топлата част на басейна, а не да бъдат изхвърлени от там. Искат да бъдат седнали на масата там където са готините хора, вместо само да поглеждат натам.

Ситуационна стойност / Субективно възприятие
  • Социалната стойност може да дойде като резултат от конкретна ситуация. Това е стойност, която, сама по себе си, не струва нищо, но в определена ситуация, благодарение на околната среда, струва много. Околната среда дава на някой статус, който той не би имал иначе. 
  • Например: професор, който преподава вдъхновяваща лекция; изпълнител, който пее на концерт; човек, който е организирал парти в дома си; DJ, знаменитост, барман и т.н.)
  • Това води до ситуационна увереност. Ако знаеш, че можеш да очакваш положителна реакция въз основа на средата, в която се намираш, ще започнеш да се чувстваш уверен. Очакваш да получиш стойност и когато знаеш, че ти самият имаш стойност, няма да си заклещен в главата си. Когато не мислиш, че имаш стойност, ще бъдеш заклещен в мисли. Или ще си "тук в настоящето", или ше се опитваш да контролираш всяко мъничко нещо, което правиш.
  • Когато НЕ СИ заклещен в главата си: наслаждаваш се на момента, действаш "в настоящето", позволяваш на истинския ти характер да излезе наяве, казваш каквото мислиш, не ти дреме как реагират другите, не те интересува дали ще "получиш нещо" от конкретно взаимодействие с друг човек, възприемаш нещата тъй както идват, изцяло си в настоящето и очакваш, че всеки е твой приятел.
  • Когато СИ заклещен в главата си: не се наслаждаваш на момента за това, което е; казваш си неща като "Как мога да направя този момент по-добър?", "Как мога да получа повече статус / одобрение?", "Как мога да накарам хората да ме харесват повече?"; опитваш се да промениш характера си, за да те харесват хората; смущаваш се от всичките социални неща, които чувстваш, че трябва да правиш; емоционално засегнат си от реакциите на другите; чувстваш, че дадено общуване с някой ТРЯБВА да проработи и да получиш това, което искаш, иначе може да не получиш втори шанс; опитваш се да мислиш една стъпка напред и анализираш как другите ще реагират на това, което казваш и правиш; толкова си заклещен в ума си, че не можеш да забележиш какво се случва около теб и се чувстваш сякаш всички те съдят; чувстваш се неестествен, принуден, нуждаещ се от нещо, фалшив.

Най-добрият начин да накараш хората да те харесат
  • Просто изрази своята индивидуалност свободно и нека става каквото ще.
  • Това показва, че си сигурен в това кой си и най-вероятно имаш стойността, за да го защитиш. Това, което субкомуникираш, е много по-мощно когато можеш да си тук в настоящия момент и да позволиш на думите просто да излязат - показваш, че дори не се опитваш.
  • Това, което ще откриеш, е, че всеки път когато се опиташ да я впечатлиш, ще загубиш момичето. Дори и това, което казваш, да не е чак толкова интелигентно в сравнение с това, което би казал ако първо се замислиш дълбоко за следващата си дума, за нея ще си по-привлекателен така. Ще говориш пълни безсмислици и на нея ще й харесва, но веднага щом почнеш да мислиш за нещо готино, което можеш да й кажеш, за да я впечатлиш, ще я отблъснеш.

Реагиране
  • Във всяко социално взаимодействие, единият човек реагира повече на другия. Винаги.
  • Този, който реагира, променя характера си и се държи по различен начин, за да получи одобрението на другия. Той анализира със страх как заема пространството и времето на другия.
  • Когато реагираш на хората по такъв начин, ти им "подаряваш силата си" (т.е. все едно им показваш белия флаг и се предаваш). Хората не обичат такова държание. Всеки иска да е около готиния, забавен, харизматичен пич, който не се държи така.

Истинска увереност
  • Хората със ситуационна увереност ще станат по-затворени и ще започнат да реагират когато ги поставиш в нова ситуация. Човек с "истинска увереност" не зависи от ситуацията, в която се намира. Tакива хора предполагат, че имат стойност през цялото време - постоянна стойност, а не ситуационна стойност.
  • Причината, поради която трябва да имаш истинска увереност, е, че просто хората ще повярват в нея. Можеш да видиш този "бъг в матрицата" - ако просто си малко по-уверен от останалите, твоята реалност ще бъде доминиращата. ("Ако се държиш като рок звезда, ще се отнасят с теб като с рок звезда.")
  • Всеки може да разбере как и защо да има истинска увереност на интелектуално ниво, но за да станеш този човек, който е добър с жените, трябва да изпиташ това "щракване" в главата си: "ОК, имам истинска увереност". Голяма част от този семинар е за това как да създадеш това щракване.
  • Това е с цел да можеш да си същия готин човек, без значение къде се намираш или с кого си. Можеш да отидеш във всякаква среда и да бъдеш човека, който ти е писано да бъдеш, без да разчиташ на някаква черупка, която прикрива характера ти, или на ситуационна увереност.

Любов
  • Когато повечето мъже започнат да се интересуват от тази тема, те искат едно конкретно момиче. Истината е, че трябва да се научиш да си добър с жените като цяло. Трябва да излезеш от модела за света, в който се "влюбваш" във всяко момиче, с което се запознаеш.
  • Наистина е съкрушаващо когато първата ти приятелка скъса с теб и искаш да си я върнеш повече от всичко, особено ако слушаш социалното кондициониране. Много мъже идват в тази общност с идеята да "спечелят" отново бившата си приятелка.
  • Какво е любовта? Езикът е странно нещо, защото понякога диктува реалността ни, вместо да я описва. В повечето езици има различни думи за различните видове любов (любов към брата, лъбов към бащата, любов към майката, увлечение, дългосрочна любов и т.н.), докато на английски (и български) е просто "любов".
  • Когато я разделиш на части и се откъснеш от тази "всеобхватна" дума, която трябва да означава толкова много неща, започваш да виждаш, че тази "самохипноза", в която се поставят мъжете, не е толкова често срещана. ("Завинаги" е ключовата дума в самохипнозата)
  • Много хора виждат любовта като нещо със свръхестествени свойства. (Например: има само една сродна душа за всеки от нас; истинската любов трае завинаги; съдбата ще им намери любовта вместо тях)
  • Със система от убеждения, че съществуват такива "мощни сили", нищо чудно, че хората сами се хипнотизират да вярват в чалнати неща и да изпитват емоционална болка.
  • Любовта не е причинена от друго лице. Това е транс, в който ти сам се поставяш. Като мислим отново и отново за даден човек, умовете ни променят начина по който го възприемаме и изведнъж всичко придобива смисъл - това е любов! Мислите ни превръщат този човек в нещо, което всъщност не е.
  • Един загубеняк, който се разхожда с празнина в самочувствието си, може временно да запълни дупката ако намери жена. Той бърка търсенето на одобрение или съзависимостта с любов. 
  • Ти трябва сам да можеш да генерираш това чувство. Много мъже са заклещени в една нездравословна за тях позиция - използват момичето като клон, за който да се хванат, защото са загубили връзката със собственото си самочувствие. Те използват жената като един вид ситуационна увереност.
  • Разликата в здравословната връзка е, че и двамата души не идват от позиция на липса. Двамата споделят "стойност" - все едно подхранват огъня, а не са в съзависимост.
  • Когато започнеш да говориш с едно момиче за пръв път (например в дискотека) и се харесате, ще почувстваш, че имате "емоционална връзка" и ще започнеш да се държиш различно, сякаш искаш нещо от нея. Това е лошо, защото когато просто се забавлявате, тя се отнася с теб като с "готин пич", но когато започнеш да искаш нещо от нея, вече няма да е привлечена към теб и започваш да губиш увереност / "state" (това е обяснено в част 2 😉).
  • Преодолей го: няма как наистина да познаваш някого докато не прекараш достатъчно дълго време с него и не го опознаеш отблизо. Не прави преценки и предположения.
  • Любовта е нещо, което изпитваш навсякъде. За да си добър с жените, колкото и странно да звучи, трябва да си наясно със своята "духовна" страна. Трябва да се превърнеш в човек, който се чувства щастлив, одобрен и развеселен, без това щастие да зависи от някой друг.
  • Това хубаво чувство на одобрение, което получаваш когато имаш гадже - трябва да можеш да го чувстваш от всичко около теб. Чак когато си способен на това, ще можеш да се фокусираш само върху един човек. Вече няма да идваш от позиция на "нуждаещ се от нещо".
  • Понякога трябва да отидеш на пътешествие, за да получиш това, което наистина искаш.
---

Това е първата част (от 4).

Надявам се да ви е харесало и да сте научили нещо полезно за себе си. 

Извинете правописните, пунктуационните и граматическите грешки.

Част 2: http://dvt32.blogspot.bg/2017/03/2.html
Част 3: http://dvt32.blogspot.bg/2017/06/3.html
Част 4: http://dvt32.blogspot.bg/2017/06/4.html

Peace! 😄

Няма коментари:

Публикуване на коментар